sábado, 28 de mayo de 2011

Ressenya Indigneu vos


a)Fitxa tècnica

- Títol: Indigneu-vos!

- Autor: Stéphane Hessel

- Traducció: Maria Llopis

- Editorial: Destino

- Any d’edició: 2011

- Matèria: sociologia

- Pàgines: 64

- Preu: 5€

b)Contraportada

L’autor, Stéphane Hessel, membre de la Resistència francesa, supervivent de Buchenwald, militant a favor de la independència algeriana i defensor de la causa palestina, aquest lluitador etern, és l'únic redactor encara viu de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. El qual ha escrit un llibre molt important en el que expressa el motiu d’indignació. Perquè segons la seva teoria, sempre hi ha o hi haurà un motiu per indignar-se, però això si, fa falta un bon motiu. La pitjor actitud considerar per aquest és res més que la indiferència.

Tot el llibre és missatge que ja ha contagiat més d'un milió i mig de lectors francesos. No heu de sucumbir al consumisme, us heu d’indignar i posar a terme la no-violència.

c)Ressenya

Hi ha llibres de ciència-ficció o llibres d’aventura, de misteri… Però aquest llibres és un llibre molt especial i important, ja que narra uns fets reals que es van produir en el passat fa uns quants anys i que encara els podem trobar en les nostres vides d’avui dia. El llibre es titula “Indigneu-vos” de l’autor Stéphane Hessel escrit en primera persona.

El protagonista és també l’autor i comença amb una breu descripció dels seus pensaments crítics i com va suportar la dictadura. Va néixer el 1917 i ell també esta indignat i va viure una guerra.

Després de tants anys va arribar l’etapa final:

Em primer lloc el 1944 un Consell de la Resistència volia que regnés una democràcia diferent a França, és a dir un nou principi modern del qual ens poguéssim sentir orgullosos. A més a més el 1945 es creà una Seguretat Social, tal com desitjava la Resistència, que permetia als treballadors acabar la seva vida dignament.

Per tant, el motiu de la famosa Resistència era la indignació. És a dir el que vol es que els joves d’avui dia s’indignin d’una manera o d’una altra, han de tenir un bon motiu d’indignació. Per què? Així es tornaran militants i molt més forts. D’aquesta manera et condueixes a més justícia i llibertat. Tot seguit l’autor posa una frase important: “la meva llarga vida m’ha donat una sèrie de raons per indignar-me”. Però en el meu cas, el feixisme era el motiu de la meva indignació. No podem actuar amb indiferència ja que una de les millors capacitats que té un home es poder indignar-se.

A continuació l’autor es dedica a explicar la seva opinió sobre diversos temes com el racisme, la violència, la situació a Palestina i la política en general. Però la part més important d’aquest llibre és el que ens vol fer entendre a nosaltres els joves. A part que ens hem d’indignar, hem d’entendre la nostra situació en el món actual. Hem de pensar en la justícia i no només en nosaltres mateixos, ja que avui dia qui mana no és la política ni la justícia sinó el que consumim i el que fem. Està convençut que el futur i la manera de sortir endavant per millorar es mitjançant la no-violència. Una de les maneres més eficaces de cessar la violència.

d) Conclusió personal:

Com a apartat final comento la meva conclusió sobre el relat. Aquest llibre en realitat és una crítica sobre el comportament dels humans, el que hem fet malament i el que hem fet bé. Al final com ja he explicat, expressa una manera d’arreglar les coses en el futur. Però sobretot el més important és que vol donar a entendre als joves el que ha passat realment al món. Crec que és un llibre força important ja que et fa realitzar realment com es desenvolupa la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario